Offisielle resultater for Hovedlandsrennet 2011 i Granåsen foreligger nå, etter at protestfristen er utløpt, og det ble ikke registrert noen klager eller diskvalifikasjoner under rennene. Hver enkelt krets har mottatt 3 eksemplarer av alle lister, samt at disse er tilgjengelig på nett i tillegg. Under følger et sammendrag av resultatene fra hver klasse i langrenn, men vi henviser til de offisielle listene for komplett oversikt.

Gratulerer til alle vinnerne!

Resultater langrenn

Resultater Jenter 15 år, 5 km fri teknikk

I klasse Jenter 15 år ble det en vanvittig kamp om 1. plassen mellom de to tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng fra Nes Skiklubb i Akershus. Det ble en sekundstrid fra start til mål, hvor Tiril til slutt gikk seirende ut, med fattige 3 tideler foran søster Lotta. På tredjeplass finner vi Anina Ahlsand fra Kjelsås Idrettslag i Oslo skikrets. Hun var 12,5 sekunder bak vinneren. Totalt var det 156 påmeldte til konkurransen, hvorav 141 fullførte konkurransen.

Resultater Jenter 16 år, 5 km fri teknikk

I klasse Jenter 16 år var det Ane Blomseth Johnsen fra Ås idrettslag i Akershus skikrets som til slutt kunne strekke hendene i været etter at alle deltakerne hadde kommet i mål. Hun vant 2,3 sekunder foran Selma Ahlsand fra Kjelsås IL på andreplass og 3,8 sekunder foran Lovise Heimdal fra Bardu IL som sikret en finfin tredjeplass. Totalt var det 131 påmeldte til denne konkurransen, med 118 som fullførte.

For funksjonshemmede i klasse jenter 1-16 år vant Anne Karen Olsen fra Svea Skilag.

Resultater Gutter 15 år, 5 km fri teknikk

Sjur Slettom fra Lom IL og Oppland skikrets vant klasse Gutter 15 år under årets Hovedlandsrenn i Granåsen. Han vant 3,8 sekunder foran Henrik Grundetjern Fjellstad fra Vindbjart, og 7,5 sekunder foran Svein Berg Fines fra Henning Skilag på tredjeplass. I denne klassen var det hele 271 påmeldte løpere, med 258 som fullførte.

Resultater Gutter 16 år, 7,5 km fri teknikk

I klasse Gutter 16 år ble det nok et sekunddrama, med Eirik Sverdrup Augdal fra Haugsbygd IF og Kristian Græsli fra Hamar Skiklubb. Det var sistnevnte som til slutt gikk seirende ut av duellen, med fattige 1 tiendel foran Augdal. På tredjeplass kom Isak Flo Bødal fra Stårheim IL. I denne klassen var det totalt 282 påmeldte og 257 som fullførte.

Resultater sprintfinaler

I Jenter 15 år var det Amalie Håkonsen Ous fra Nes skiklubb som vant finalen, foran Julie Stendahl Spets og Anine Ahlsand. Ahlsand ble sammen med Sjur Slettom (Gutter 15) og Kristian Græsli (Gutter 16) stående som eneste utøvere som fikk med seg to individuelle medaljer under årets Hovedlandsrenn. I 16-årslassen var det Stine Schonhowd fra Svea Skilag som vant foran Rikke Bergsvand og Mille Bøhm Syversen. Schonhowd vant også prologen i rennet.

I Gutter 15 år var det Svein Berg Fines fra Henning Skilag som til slutt vant, knepent foran Sjur Slettom og Øystein Tallhaug Engelstad. I 16-årsklassen var det Thoma Ekren fra Melhus IL som vant foran Andreas Rivenes og Kristian Græsli.