Hlr2011.com

Statoil er eneste sponsor for Hovedlandsrennet 2011, dette er nytt av året og innebærer at de er generalsponsor for all talentutvikling innen langrenn. Avtalen innebærer et omfattende samarbeid for å løfte frem skitalentene innen grenene langrenn, kombinert, hopp, freestyle og telemark. Avtalen gjelder foreløpig ut 2014-sesongen, med mulighet for forlengelse, og inkluderer alle utøvere i alderen 15 til 23 år.

Avtalen har en ramme på 7 millioner kroner i året, som gir en totalramme på 21 millioner kroner, fordelt over 3 år. Alle pengene går til talentutvikling, fordelt til de lokale idrettsmiljøene og til arrangement som for eksempel Hovedlandsrennet 2011, men også til andre nordiske grener.

Statoil har støttet morgendagens helter innen utdanning, kultur og idrett i snart 20 år, og talentutvikling er hovedtanken bak sponsorstrategien. Statoil har vært med å støtte prosjekter som Team Morgendagens Helter og Team NTNU, og ser ut til å forbli en trofast støttespiller for Norges Skiforbund. De tenker langsiktig, og er opptatt av bredde og rekruttering. Norge har som mål om å være verdens beste skinasjon også i fremtiden, og da er støtte til utvikling av talenter en grunnpilar for å nå målet.

Morgendagens helter

Statoils betegner sin egen suksess som et samspill mellom mennesker med evne og vilje til å tenke annerledes, modige nok til å forsøke å gjøre det umulige mulig og med kompetanse og utholdenhet til å jobbe hardt for å oppnå enestående resultater. Derfor støtter Statoil morgendagens helter innen idrett, men også kultur og realfag. Helter inspirerer og motiverer, som vi kan se opp til og bidrar med store opplevelser. Heltene finnes også innen forskning og teknologi – spesialiserte fagfolk som løser de store utfordringene som verden står overfor.

Talentgruppen Team Morgendagens Helter består av 21 talenter fra Skiforbundets seks grener som arbeider tett med mentorer, blant annet Therese Johaug, Tom Hilde og Lotte S. Sejersted. Det er Bente Skari og Kjetil André Aamodt som fronter prosjektet, som jobber for å bygge et sterkere bånd mellom skiforbundets seks grener, og sammen øke kompetanse og dyrke frem fremtidige toppidrettsutøvere.

Team NTNU

Team NTNU er et konsept som bidrar til å optimalisere kombinasjonen toppidrett og utdanning for NTNU sine beste studenter som driver med utholdenhetsidretter. Studenter som er bosatt i Trondheim, har toppidrettsstatus og satser på en idrett som er prioritert av Olympiatoppen, vil få tilbud om å være en del av teamet.

Konseptet baserer seg på tett samarbeid med studieansvarlige, klubbene og Olympiatoppen for å optimalisere utviklingen til toppidrettsstudenten, både i idretten og i studiene. Gjennom erfaringsutveksling på tvers av idrettene, prøver man å optimalisere totalbelastningen og læringen til hver enkelt student.

Tett samarbeid

Statoil bidrar ikke bare med pengestøtte, men bidrar med kompetanse og erfaring fra egen organisasjon for å utvikle ledere og trenere i Norges Skiforbund, mens Skiforbundet bistår med konsepter og aktiviteter tilbake for å bidra til aktivitet og engasjement internt i det store selskapet. Blant annet er det gjennomført skidager for ansatte med familier på alle lokasjonene til Statoil i Norge, i tillegg til foredrag, treningsøkter og smørekurs. Dette er tiltak som inspirerer og stimulerer til aktivitet, og en flott måte for Norges Skiforbund å gi noe tilbake til sponsoren.

Privacy Policy