Hlr2011.com

Dersom det er tid og anledning for et lite avbrekk fra skipreparering og lagledermøter under Hovedlandsrennet, vil vi anbefale et restaurantbesøk i Trondheim by. Byen er en matby, med høyt fokus på kortreist mat. Under har vi valgt ut et knippe restauranter som alle er gode valg på matfronten.

Credo Restaurant og Bistro

På Credo kan du velge mellom restauranten i første etasje eller bistroen i andre. Uavhengig av valget, dette er det perfekte stedet for en avslappet middag med en koselig og uformell atmosfære. Menyen endres fra dag til dag, med utgangspunkt i hvilke råvarer de har tilgjengelig der og da. Dette betyr at du får servert frisk og fersk mat med høy kvalitet. I bistroen har de et enormt utvalg av viner, og konseptet er om mulig enda mer uformelt og rustikt enn i restauranten. I helgene er det ofte live musikk i tillegg.

To Rom og Kjøkken

Dette er en restaurant som fokuserer på topp kvalitet i alt de gjør – fra råvarer til personale og ikke minst måten de formidler sin lidenskap for god mat og drikke på. Menyen er utelukkende av lokale råvarer, med kjøtt fra lokale gårder og fisk og sjømat fra havområdene i regionen. Stemningen er sofistikert og original, med stadig skiftende kunstverk på røde vegger og en intim atmosfære. Denne restauranten tilbyr en à la carte-meny, men har også daglige tilbud og mindre retter til rimelige priser, for de som bare ønsker å suge inn atmosfæren.

Bakgården Bar & Spiseri

I hjertet av Trondheim er det et sted som serverer tapas med en lokal touch. Filosofien til Bakgården Bar & Spiseri er å tilby de ferskeste produktene fra Trøndelag og matche dem med smaker fra Middelhavet, som reskaper hele atmosfæren fra den iberiske halvøya. Denne interessante kombinasjonen av nord og sør gjør dette stedet til en av de mest populære stedene i byen. Bygningens historiske arkitekturen skaper en kontrast med moderne interiør, og den trendy bakgården tillater kundene å nyte tapas ute på en solfylt dag, spesielt i sommersesongen.

Havfruen

Havfruen er en av Trondheims ledende fiskerestauranter, som ligger i en av de gamle lagerbygninger langs Nidelven ved Gamle Bybro. Havfruen serverer lokale fiskeretter i en unik setting: en koselig restaurant ved elvebredden med massive trepilarer matchet opp med fine duker, noe som skaper en kontrast mellom gammelt og moderne. Kvaliteten, som gjenspeiles i prisene, er utmerket, og menyen endres jevnlig i samsvar med de lokale fiskernes fangst. Du finner et rikt utvalg av fisk og skalldyr, og kundene kan velge mellom tre-retters, fire-retters og fem-retters menyer, med et sofistikert utvalg vin til hver tallerken.

Vertshuset Tavern

Denne restauranten er ett av de mest pittoreske stedene i byen, og kan dateres helt tilbake til 1739. Den typiske skandinavisk stilen på bygningen er fortsatt perfekt bevart, som består av 16 rom, hver med sin egen karakter og atmosfære: lysestaker, store vinduer, tregulv, jernkakkelovner og duker, alle sammen for å lage den skandinaviske følelsen. På Vertshuset Tavern kan gjestene nyte tradisjonell og solid norsk mat, som for eksempel hjemmelagde kjøttboller servert med kokte poteter, ertestuing, saus og røde tyttebær, eller bakt laks servert med sesongens grønnsaker og amandinepoteter bakt i salt.

Emilies

Emilies er et spisested med et moderne restaurantkonsept  som blander norske ingredienser og næringsrike mattradisjoner med moderne og eksperimentelle kulinariske teknikker, inspirert av italiensk og fransk mat. Emilies gir deg den perfekte matopplevelse i måten de tilbereder typisk norsk mat med en Middelhavsk vri. Restauranten har en vennlig og intim atmosfære, topp service, svart og hvitt sofistikert interiør og en nøye utvalgt og stadig skiftende meny basert på tilgjengelige produkter.

Privacy Policy